Berita

Muslim Pro Menafikan Penjualan Data Kepada Tentera A.S

Oleh Fizah Lee  •  18 Nov 2020  •  1 min baca

Muslim Pro kini tampil memberi penjelasan berkenaan status penjualan data penggunanya kepada tentera Amerika Syarikat yang menggemparkan seluruh umat Islam.

Kenyataannya menyebut bahawa mereka menafikan dakwaan tersebut dan menegaskan bahawa penjualan data itu tidak pernah berlaku.

Mereka amat memandang serius terhadap keutamaan dan keselamatan data penggunanya dengan mematuhi piawaian privasi serta peraturan perlindungan data paling ketat.

Menurutnya lagi, siasatan sedang dilakukan terhadap dasar urus tadbir datanya untuk mengesahkan perkara itu.

Muslim Pro juga telah memutuskan utuk menghentikan sebarang kerjasama dengan syarikat X-Mode.

Sebelum ini, laporan menyebut bahawa tentera Amerika Syarikat telah membeli data Muslim Pro melalui pihak ketiga yang dipanggil X-Mode.

Menjawab perkara ini, mereka memohon maaf kepada semua pengguna dan akan mengesahkan perkara ini selepas siasatan dijalankan.

Sumber:
Muslim Pro


Kongsikan Artikel Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Fizah Lee

Merupakan seorang graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Bahasa Melayu untuk Komunikasi Antarabangsa. Seorang yang suka membaca bahan bacaan dalam bidang sejarah dan motivasi

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami