Inspirasi

Bacaan Surah Al-Ikhlas Seorang Wanita Cacat Pendengaran

Oleh Dr Zubaidi Hj Ahmad  •  14 Aug 2016

Wanita ini adalah wanita yang tidak dapat mendengar, bagaimana mungkin dia mampu membaca surah al-Ikhlas sedangkan dia tidak tahu malah tidak pernah mendengar bagaimana bunyi sebutan-sebutan huruf alQuran?

MashaAllah sesiapa sahaja pasti tersentuh jika melihat betapa wanita ini berusaha untuk mengalunkan ayat suci alQuran.

Satu perkara yang mungkin selama ini kita lupa untuk syukuri; nikmat dapat mendengar bacaan alQuran. Betapa wanita ini terlalu menginginkan untuk mendengar firman Tuhannya, namun tidak mampu berbuat demikian.

Ampuni kami ya Allah kerana lupa untuk mensyukuri nikmat pendengaran yang sangat bermakna ini. Ampuni kami ya Allah seandainya kami hanya mendengar ayat-ayat suciMu hanya ketika dalam kesusahan…


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Dr Zubaidi Hj Ahmad

Dr Zubaidi bin Hj Ahmad adalah anak kelahiran Johor, pegawai perubatan senior di Kumpulan Perubatan Penawar Sdn Bhd yang mempunyai 35 buah cawangan klinik di Johor dan beberapa negeri lain. Pada masa terluang beliau aktif menggunakan laman social Facebook untuk tujuan perkongsian pengalaman dan perubatan kepada umum.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami