Berita

Muat Turun Aplikasi Qalby Untuk Ketahui Waktu Solat Dengan Tepat

Oleh Fizah Lee  •  9 Dec 2020  •  1 min baca

Mizz Nina atau nama sebenarnya Shazrina Azman telah melancarkan sebuah aplikasi islamik terbaru, iaitu Qalby App.

Aplikasi tersebut diwujudkan untuk berkongsi pengetahuan mengenai Islam. Menurut beliau, ia telah diinspirasikan melalui kelas tafsir Ta’leem Al-Quran di Alhuda online pada tahun 2018.

Ia tersedia dengan pemberitahuan waktu solat, penentuan arah kiblat, koleksi doa harian serta surah Al-Quran yang memudahkan anda untuk membaca pada bila-bila masa.

Bukan itu sahaja, anda boleh menekan butang ‘simpan’ pada bahagian yang digemari. Anda juga akan dibekalkan dengan hadis sahih dan penjelasan hadis tersebut.

Aplikasi ini tersedia untuk pengguna Android dan iOS secara percuma. Anda boleh muat turun aplikasi ini melalui pautan berikut: Qalby App


Kongsikan Artikel Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Fizah Lee

Merupakan seorang graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Bahasa Melayu untuk Komunikasi Antarabangsa. Seorang yang suka membaca bahan bacaan dalam bidang sejarah dan motivasi

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami