Berita

Kemudahan Surau Di Semua Lebuh Raya Dibuka Termasuk Negeri Sembilan

Oleh Fizah Lee  •  17 Nov 2020  •  1 min baca

PLUS Malaysia Berhad mengumumkan bahawa semua surau di kawasan rehat dan rawat (R&R), hentian sebelah dan plaza tol di lebuh raya kendaliannya dibuka termasuk Negeri Sembilan.

Keputusan ini adalah selari dengan Jabatan Agama Islam di kawasan dan negeri yang telah dikuatkuasakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Sebelum ini, kawasan rehat dan rawat telah diumumkan pembukaannya kepada semua negeri kecuali Negeri Sembilan. Kini, dengan pembukaan secara menyeluruh ini sedikit sebanyak boleh membantu memberi kemudahan kepada semua pengguna.

Bagaimanapun, pengguna diingatkan untuk terus menasihati SOP yang ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Kelengkapan solat hendaklah dibawa sendiri dan penjarakan fizikal juga perlu dititikberatkan.

Sumber:
PLUS Malaysia


Kongsikan Artikel Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Fizah Lee

Fizah Lee

Merupakan seorang graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Bahasa Melayu untuk Komunikasi Antarabangsa. Seorang yang suka membaca bahan bacaan dalam bidang sejarah dan motivasi

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami