Berita

JAWI Anjur Wilayah Persekutuan Berdoa & Bermunajat

Oleh Fizah Lee  •  18 Nov 2020  •  1 min baca

Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) menyarankan semua masjid, surau Jumaat dan surau di seluruh Wilayah Persekutuan untuk mengadakan doa dan munajat kepada Allah agar diberi kesembuhan negara ini daripada COVID-19.

Ia disaran dilakukan pada setiap malam dan juga selepas solat Jumaat di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan.

Di bawah program Wilayah Persekutuan Berdoa & Bermunajat, semua umat Islam disaran melakukannya, sama ada di masjid mahupun di kediaman masing-masing.

Malaysia hari ini mencatatkan angka COVID sebanyak 50 390 kes dengan jumlah kes sembuh sebanyak 37 254 kes.

Semoga, dengan usaha yang kecil ini dapat membantu menyembuhkan negara kita daripada pandemik ini.

Sumber:
Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri


Kongsikan Artikel Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Fizah Lee

Merupakan seorang graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Bahasa Melayu untuk Komunikasi Antarabangsa. Seorang yang suka membaca bahan bacaan dalam bidang sejarah dan motivasi

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami