Inspirasi

Timbulnya Rasa Cinta Dalam Berdakwah

Oleh Tim Tazkirah  •  21 Feb 2017

Ustaz Felix Siauw merupakan seorang saudara muslim baru berasal dari Indonesia, yang menerima Islam pada tahun 2002. Sejak menerima Islam, beliau telah merasakan kemanisan dalam berdakwah dan telah menjadi aktivis dakwah. Bahkan, beliau telah menerbitkan lebih 10 buah buku dalam usaha dakwahnya. Dengarkan dari beliau, bagaimana timbulnya rasa cinta dalam berdakwah.


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Tim Tazkirah

tzkrh.com merupakan wadah untuk komuniti Islam saling berkongsi ilmu pengetahuan, pandangan dan pengalaman mereka sebagai satu peringatan untuk menjadi muslim yang lebih baik.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami