Inspirasi

Tetaplah Berdiri Di Pintu Harapan

Oleh Natirah Azira  •  24 Dec 2018

Seandainya manusia tahu betapa besar ganjaran yang tersimpan di sebalik kesusahan yang dihadapi, maka pasti manusia akan lebih bersabar menghadapi kesusahan. Kerana sebenarnya tersimpan rahsia yang lebih besar yang ingin Allah beri kepada kita.

Sifat redha itu adalah sifat orang yang kembali kepada Allah. Mereka tahu bahawa Allah lah Yang Maha Mengetahui setiap perkara yang tersembunyi. Tuhan yang pernah menjaga dan memelihara para Nabi dan Rasul, itulah Tuhan yang sama menjaga kita saat ini. Allah Yang Maha Besar.

Maka tetaplah berdiri di pintu harapan, tempat kita sentiasa menghadapkan wajah kepada Allah SWT.


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Natirah Azira

Natirah Azira

Beliau merupakan graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Al-Quran dan Sunnah. Sekarang sedang menyambung pengajian peringkat Ijazah Sarjana dalam bidang Psikologi di universiti yang sama. Seorang yang suka membaca pelbagai genre bahan bacaan terutama sejarah, sastera, motivasi dan psikologi.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami