Inspirasi

Satu Perkara Yang Dapat Mengatasi Segala Keinginan Di Dunia

Oleh Natirah Azira  •  9 Dec 2018

Banyak perkara yang kita impikan dalam hidup ini. Kita mahukan duit, kerja, masa lapang. Kita mahu berbakti dengan lebih baik kepada ibu bapa. Kita mahukan pendidikan terbaik untuk anak-anak. Pendek kata, kita mahukan yang terbaik dalam semuanya.

Ada satu perkara yang disebutkan oleh Ustaz Nouman Ali Khan dalam video ini, yang mana apabila kita memilikinya, maka InsyaAllah segala perkara yang kita inginkan akan dipermudahkan. 

Apakah perkara tersebut?

Jawapannya, “Hubungan yang akrab dengan Allah”.


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Natirah Azira

Beliau merupakan graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Al-Quran dan Sunnah. Pernah mendalami bidang Psikologi selama dua tahun dan sekarang sedang menyambung pengajian peringkat Ijazah Sarjana dalam bidang Kaunseling di Universiti Sains Malaysia.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami