Inspirasi

Muhammad Ali Bercakap Tentang Persediaan Menuju Kematian

Oleh Natirah Azira  •  12 Jan 2019

Siapa yang tidak kenal Muhammad Ali- namanya sentiasa disebut-sebut kerana kegemilangannya dalam dunia tinju.

Apa yang menarik dalam video ini, beliau bercakap tentang persediaannya menuju alam selepas mati.

Katanya Tuhan tidak akan pernah bertanya siapa yang telah dikalahkan dalam pertandingan tinju, tetapi apa amalan dan khidmat yang telah dilakukan kepada manusia.

Disebabkan itu, beliau mendedikasikan hidup dan popularitinya untuk membantu mereka yang memerlukan. Akuinya, hanya itu bekal yang dapat dibawa untuk hidup selepas mati.


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Natirah Azira

Beliau merupakan graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Al-Quran dan Sunnah. Pernah mendalami bidang Psikologi selama dua tahun dan sekarang sedang menyambung pengajian peringkat Ijazah Sarjana dalam bidang Kaunseling di Universiti Sains Malaysia.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami