Berita

MAIPk Perkenal Cara Mudah Bayar Zakat Melalui Shopee

Oleh Fizah Lee  •  16 Dec 2020  •  1 min baca

Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak (MAIPk) telah memperkenalkan cara terbaharu pembayaran zakat melalui aplikasi Shopee.

Inisiatif ini adalah untuk memudahkan pengguna dalam pembayaran zakat dengan mengambil salah satu platform e-dagang Shopee yang seiring dengan perkembangan semasa.

Para pengguna boleh membuat bayaran dengan membuka aplikasi Shopee dan memilih bahagian Deals, Top-ups & Bills kemudian terus ke bahagian Donation & Finance.

Bayaran ini boleh mula digunakan bermula 18 Disember ini melalui dompet mudah alih ShopeePay.

Bukan itu sahaja, anda juga boleh membuat bayaran melalui Kad Debit, perbankan atas talian dan juga pembayaran secara tunai di kaunter 7-Eleven.

Shopee juga turut melaksanakan kempen bayaran zakat untuk menggalakkan orang ramai membayar zakat dengan menawarkan 200 Syiling Shopee kepada 1000 pembayar zakat terawal.

Kempen ini akan bermula pada 22 Disember hingga 31 Disember 2020 dan akan dipilih setiap hari.

Sumber:
Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak (MAIPk)


Kongsikan Artikel Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Fizah Lee

Merupakan seorang graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Bahasa Melayu untuk Komunikasi Antarabangsa. Seorang yang suka membaca bahan bacaan dalam bidang sejarah dan motivasi

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami