Gaya Hidup

Halal2Go – Servis Penghantaran Makanan Diyakini Halal

Oleh Natirah Azira  •  3 Jun 2020  •  2 min baca

Serba Dinamik Holding Sdn Bhd menerusi anak syarikatnya Serba Dinamik IT Solutions (SDIT) telah melancarkan Halal2Go, sebuah aplikasi penghantaran makanan secara atas talian pada 17 Mei yang lalu.

Halal2Go merupakan aplikasi sehenti yang menumpukan kepada penghantaran makanan halal, bersih, suci, sihat, berkualiti serta diyakini daripada premis-premis makanan serta masakan dari rumah oleh individu yang ingin memasarkan produk mereka.

Pengarah Urusan Kumpulan Serba Dinamik IT Solutions, Datuk Mohd Abdul Karim Abdullah berkata bahawa usaha ini akan bermula secara berperingkat daripada domestik dan akan dikembangkan ke peringkat global.

SDIT juga berhasrat untuk melebarkan sayap ke pasaran antarabangsa hingga ke Singapura, Indonesia, United Kingdom, India dan Emiriah Arab Bersatu pada masa hadapan.

Halal2Go turut menjalin hubungan kerjasama dengan Persatuan Usahawan Wanita Bumiputra Malaysia (Usahanita) sekaligus membuka ruang kepada usahawan wanita untuk meneguhkan lagi perniagaan mereka.

Ia adalah peluang baik buat golongan wanita menjana pendapatan lebih-lebih lagi dalam suasana ekonomi yang tidak menentu akibat Covid-19.

Yang Dipertua Persatuan Usahawan Wanita Bumiputra Malaysia, Datuk Faridah A.Jabbar berkata bahawa para wanita boleh memasarkan produk mereka daripada rumah serta memulakan perniagaan hanya dengan melakukan pendaftaran mudah di aplikasi tersebut yang boleh dimuat turun di Google Play Store.

Anda boleh memuat turun aplikasi ini di Google Play Store.


Kongsikan Artikel Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Natirah Azira

Natirah Azira

Beliau merupakan graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Al-Quran dan Sunnah. Sekarang sedang menyambung pengajian peringkat Ijazah Sarjana dalam bidang Psikologi di universiti yang sama. Seorang yang suka membaca pelbagai genre bahan bacaan terutama sejarah, sastera, motivasi dan psikologi.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami