Tokoh

Dr Zakir Naik Seorang Pendakwah Yang Zuhud

Oleh Tim Tazkirah  •  19 Oct 2017

Saudara Firdaus Wong berkongsi pengalaman beliau menghadiri program dakwah bersama Dr. Zakir Naik selama 45 hari. Beliau secara peribadi kagum dengan keperibadian Dr. Zakir Naik di dalam berdakwah. Walaupun Dr. Zakir Naik adalah dari keluarga yang kaya tetapi hanya hidup sederhana dan membelanjakan harta untuk kerja-kerja dakwah. Sungguh menginspirasikan!


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Tim Tazkirah

tzkrh.com merupakan wadah untuk komuniti Islam saling berkongsi ilmu pengetahuan, pandangan dan pengalaman mereka sebagai satu peringatan untuk menjadi muslim yang lebih baik.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami