Ibadah

Bacalah Al-Quran Sebelum Memulakan Hari Anda

Oleh Tim Tazkirah  •  12 Jul 2017

Bacalah ayat suci daripada Allah setiap hari sebelum anda keluar dari rumah walaupun hanya satu ayat. Mengapa? Kerana kita cuba untuk mewujudkan ‘tali perhubungan’ dengan Allah. Bayangkan jika kita ditimpa apa-apa kecelakaan di pertengahan jalan dan ditakdirkan kita meninggal dunia, betapa bermaknanya kematian kita apabila hari kita bermula dengan mengingati Allah, dan pengakhirannya juga dengan Allah.


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Tim Tazkirah

tzkrh.com merupakan wadah untuk komuniti Islam saling berkongsi ilmu pengetahuan, pandangan dan pengalaman mereka sebagai satu peringatan untuk menjadi muslim yang lebih baik.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami