Ibadah

Apabila Allah Senyum Kepada Hambanya

Oleh Natirah Azira  •  13 Jan 2019

Rasulullah SAW pernah bersabda bahawa ada tiga golongan yang Allah cintai dan senyum kepada mereka. Salah satunya, adalah mereka yang mempunyai isteri yang cantik atau pasangan yang disenangi dan juga tempat tidur yang selesa, namun dia tetap bangun malam untuk beribadah kepada Allah.

Apa yang berlaku apabila Allah senyum dan mencintai seorang hamba?

Imam Ahmad mencatatkan dalam musnadnya bahawa Rasulullah SAW menerangkan – apabila seseorang hamba itu dicintai oleh Allah, maka dia tidak akan dihisab di akhirat kelak. Allah memberinya kebenaran untuk terus masuk ke syurga!


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Natirah Azira

Natirah Azira

Beliau merupakan graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Al-Quran dan Sunnah. Sekarang sedang menyambung pengajian peringkat Ijazah Sarjana dalam bidang Psikologi di universiti yang sama. Seorang yang suka membaca pelbagai genre bahan bacaan terutama sejarah, sastera, motivasi dan psikologi.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami