Inspirasi

Apa Reaksi Orang Yang Pertama Kali Mendengar Bacaan al-Quran?

Oleh Tim Tazkirah  •  14 Apr 2016

Satu eksperimen sosial untuk memperdengarkan al-Quran terhadap mereka yang belum pernah mendengarnya sebelum ini telah dijalankan di bandar New York oleh seorang pemuda bernama Adam Salah. Mereka diperdengarkan surah al-Fatihah, an-Nas dan sebagainya, hasilnya amat mengejutkan, terdapat pelbagai reaksi daripada mereka. Selamat menonton!


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Tim Tazkirah

Tim Tazkirah

tzkrh.com merupakan wadah untuk komuniti Islam saling berkongsi ilmu pengetahuan, pandangan dan pengalaman mereka sebagai satu peringatan untuk menjadi muslim yang lebih baik.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami