Berita

Aplikasi TheNoor Tambah Sokongan Wasiat Dan Faraid

Oleh Firdaus  •  28 Mar 2022  •  1 min baca

TheNoor merupakan salah satu aplikasi gaya hidup muslim yang tersedia untuk pengguna di Android dan iPhone. Terbaru, pihak pembangun TheNoor mengemaskini aplikasi mereka, sekaligus menambah sejumlah ciri-ciri baharu bersama dengannya.

Salah satu ciri baru yang turut ditambah adalah “Will & Faraid”. Melaluinya, anda boleh melakukan wasiat secara digital – sekaligus menerangkan niat berkenaan dengan pembahagian harta selepas kematian.

Melalui kemaskini baharu ini, anda diberikan kemudahan untuk menyenaraikan aset dan hutang, melakukan wasiat – serta sekaligus mengelak sebarang pertikaian.

Kemaskini baharu ini ditawarkan untuk pengguna Android dan iPhone. Selain daripadanya, TheNoor juga turut menambah beberapa ciri baharu seperti edagang, sokongan aplikasi Apple Watch, dan ciri Zikir Audio.


Kongsikan Artikel Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami