Berita

Shopee Bekerjasama Dengan Lebih 30 Rumah Amal Untuk Membantu Syarikat Terjejas

Oleh Fizah Lee  •  2 Dec 2020  •  1 min baca

Shopee tampil dengan usaha mereka membantu organisasi yang terjejas dan golongan kurang bernasib baik dengan mengumpul dana melalui inisiatif #ShopeeGivesBack.

Inisiatif ini bekerjasama dengan lebih 30 rumah amal dan organisasi amal seperti yang tertumpu kepada kesihatan, syarikat yang terjejas, kanak-kanak serta alam semulajadi.

Antara yang terlibat adalah Dato’ Sri Siti Nurhaliza, iaitu SIMPLYSITI Di Hati, Neelofa melalui Pertubuhan Kasih Neelofa, Fahrin Ahmad untuk Malaysian AIDS Foundation dan ramai lagi.

Melalui sidang media mereka bersempena 12.12 Jualan Ulang Tahun ini, mereka akan turut mempertingkatkan sokongan kepada organisasi yang terjejas ini dengan mensubsidi bayaran yang dikenakan dalam tempoh 6 bulan.

Buat anda yang ingin tunjukkan sokongan, layari pautan Shoppee: #ShopeeGivesBack

Sumber:
Shopee


Kongsikan Artikel Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Fizah Lee

Merupakan seorang graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Bahasa Melayu untuk Komunikasi Antarabangsa. Seorang yang suka membaca bahan bacaan dalam bidang sejarah dan motivasi

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami