Berita

Status Jemaah Haji Malaysia Bakal Diketahui Minggu Depan

Oleh Fizah Lee  •  4 Jun 2020  •  1 min baca

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebelum ini telah mengeluarkan kenyataan berkenaan kebenaran jemaah Haji Malaysia bagi penunaian rukun Islam itu adalah bergantung kepada pengumuman Kerajaan Arab Saudi.

Tambah beliau, sebaik sahaja Arab Saudi mengeluarkan pengumuman rasmi berkenaan itu, kerajaan akan berbincang mengenainya dan keputusan tersebut akan diumumkan oleh Dr. Zulkifli.

Terkini, melalui kenyataan yang telah dikeluarkan oleh YB Senator Datuk Dr. Zulkifli melalui laman media sosialnya, satu mesyuarat berkenaan status jemaah haji telah diadakan bersama Tabung Haji.

Usaha ini adalah sebagai langkah dalam penyelarasan jemaah haji di Malaysia. Hasil mesyuarat tersebut akan dibentangkan dalam Kabinet dan kemudiannya akan dipersembahkan kepada Yang di-Pertuan Agong.

Hasil daripada mesyuarat tersebut akan diumumkan oleh beliau pada minggu hadapan.

Sumber:
YB Senator Datuk Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri


Kongsikan Artikel Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan artikel ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Fizah Lee

Merupakan seorang graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Bahasa Melayu untuk Komunikasi Antarabangsa. Seorang yang suka membaca bahan bacaan dalam bidang sejarah dan motivasi

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami