Inspirasi

Allah Mendengar Luahan Hambanya

Oleh Natirah Azira  •  29 Nov 2018

Merasa risau dengan perkara-perkara di dunia ini merupakan sifat seorang manusia biasa. Namun, cara terbaik untuk menguruskan perasaan sebegini adalah dengan menghubungkannya kepada Allah SWT, pencipta segala rasa.

Tidak ada masalah untuk bercerita dan meluahkan segala kekesalan atau kesusahan yang dirasakan. Bahkan Rasulullah SAW sendiri apabila ditimpa masalah, baginda akan terus menunaikan solat untuk mengadu kepada Allah, untuk mencari ketenangan.

Ketenangan juga perlu diusahakan. Ia perlu dicari. Dan sebenar-benar ketenangan hanyalah dengan kembali kepada Allah.


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Natirah Azira

Beliau merupakan graduan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dalam bidang Al-Quran dan Sunnah. Pernah mendalami bidang Psikologi selama dua tahun dan sekarang sedang menyambung pengajian peringkat Ijazah Sarjana dalam bidang Kaunseling di Universiti Sains Malaysia.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami