Ibadah

Apa Itu Malam Lailatul Qadar?

Oleh Tim Tazkirah  •  11 Jun 2017

Kalau ada kerajaan atau syarikat bagi bonus raya 83 tahun gaji, best tak? Kalau gaji seribu, bonus jadi sejuta. Fuh!

Kerajaan Tuhan bagi tawaran tiap-tiap tahun, ada satu malam di bulan Ramadan amal ibadahnya akan digandakan seperti 1000 bulan, lebih kurang 83 tahun.

Segala kebaikkan malam tersebut solah-olah dilakukan oleh kita secara berterusan selama 83 tahun. Walaupun kita bagi orang berbuka sebiji tamar. Rebutlah!


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Tim Tazkirah

tzkrh.com merupakan wadah untuk komuniti Islam saling berkongsi ilmu pengetahuan, pandangan dan pengalaman mereka sebagai satu peringatan untuk menjadi muslim yang lebih baik.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami