Gaya Hidup

Etika Makan Ketika Berpuasa Di Bulan Ramadan

Oleh Tim Tazkirah  •  26 May 2017

Satu perkongsian yang ringkas dan baik oleh Mufti Menk berkenaan cara yang betul untuk berinteraksi dengan makanan. Di antara pesanan beliau ialah jangan makan sahur terlalu banyak, nanti ia akan menyebabkan perut kita inginkan lebih makanan pada siang hari. Kemudian jangan terlalu banyak berbuka, nanti ia akan menyukarkan kita untuk solat terawikh.


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Tim Tazkirah

tzkrh.com merupakan wadah untuk komuniti Islam saling berkongsi ilmu pengetahuan, pandangan dan pengalaman mereka sebagai satu peringatan untuk menjadi muslim yang lebih baik.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami