Keluarga

Kepada Ibu Bapa Jangan Sesekali Membeza-bezakan Anak!

Oleh Tim Tazkirah  •  20 Oct 2017

Ibu bapa memainkan peranan yang cukup penting di dalam mencorakkan hidup anak-anak. Tetapi apabila peranan itu tidak diuruskan dengan baik seperti membeza-bezakan anak berdasarkan kepandaian, rupa paras, pencapaian dan sebagainya, ia akan melahirkan generasi yang tidak seimbang. Renungkan satu tazkirah ringkas oleh Ustaz Haji Hushim Haji Salleh ini.


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Tim Tazkirah

tzkrh.com merupakan wadah untuk komuniti Islam saling berkongsi ilmu pengetahuan, pandangan dan pengalaman mereka sebagai satu peringatan untuk menjadi muslim yang lebih baik.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami