Inspirasi

Puisi Ini Telah Mencabar Sistem Pendidikan Dunia

Oleh Tim Tazkirah  •  29 Oct 2016

Satu video yang mencabar sistem pendidikan Amerika Syarikat telah viral di media sosial minggu lepas. Video rap yang puitis ini mengkritik sistem pendidikan dunia khususnya Amerika Syarikat kerana telah menghadkan potensi dan kreativiti kanak-kanak untuk menjadi satu sistem seperti robot. Simboliknya, video ini telah dirakam di dalam kamar mahkamah seolah-olah beliau telah menyaman sistem pendidikan Amerika Syarikat.

Tonton dan hayati video ini, mudah-mudahan menjadi peringatan buat kita semua.


Kongsikan Video Ini

Nabi Muhammad s.a.w berpesan, “sampaikanlah dariku walau satu ayat” dan “setiap kebaikan adalah sedekah.” Apabila anda kongsikan video ini, ia juga adalah sebahagian dari dakwah dan sedekah. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat.

Tim Tazkirah

tzkrh.com merupakan wadah untuk komuniti Islam saling berkongsi ilmu pengetahuan, pandangan dan pengalaman mereka sebagai satu peringatan untuk menjadi muslim yang lebih baik.

Kempen Dakwah Digital

Boleh Sumbangkan RM50 Untuk Dakwah?

Bantu kami untuk mengerakkan platform dakwah digital ini dengan menerbitkan konten-konten Islamik yang mampu menyentuh jiwa insan lain agar berubah menjadi lebih baik.

Langgan Siri Tazkirah

Dapatkan siri informasi islamik yang ringan dan santai terus kepada emel anda setiap minggu dengan mengisi emel anda di bawah.

Ikuti Kami